Home       Informatie       Recepten       Restaurants       Verkooppunten       Contact

Raapstelenstamppot met gebakken appel    Stamppot raapstelen met gebakken appel


Bereiding
Kook de aardappelen met een snufje zout gaar. Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge. 
Bak de blokjes mager spek in een koekenpan op een laag vuur bruin en knapperig. 
Schil appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snij elke appel in 4 plakken en besprenkel deze met citroensap.
Giet de aardappelen af en maak er met de melk, peper en zout een luchtige puree van.
Voeg de spekjes samen met het vet en de raapstelen aan de aardappelpuree toe. Schep alles goed door elkaar en houd de stamppot warm. 
Verhit het klontje boter of margarine in een koekenpan en bak de appelschijven aan beide kanten goudbruin.
Serveer de stamppot in een schaal en leg de gebakken appelschijven erop.

Ingredienten (voor 4 personen):
*1 bosje raapstelen is ca. 100 gram*

raapstelen                     400 gram
aardappelen                   1,5 kilogram
mager spek blokjes    200 gram
appels stevig                    2 stuks
citroensap                         1 kneepje
melk                                   1 deciliter
peper en zout                   1 snufje
 

 

 

Volg ons via:

Facebook

Twitter

Hyves

WestlandKoopplein.nl

Contactgegevens:

Smulweb recepten met raapstelen - variatie ten top !

Twitter met Westlandse Groente - vers uit uw 'achtertuin' !

Hyves: recepten, foto's, suggesties - maak het met ons mee !

Westlandse Groente op Koopplein Westland

Kwekerij Miranda
Louis Kester - Westland
email:  info@raapstelen.nl