Voor 2 personen, met dank aan Elisabeth van der Ark
Ingrediënten
- 2 bosjes raapstelen
- 3 paprika’s (zgn. stoplicht: 1 rode, 1 gele, 1 groene)
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram quinoa (bijv. van het merk Lassie)
- 1 avocado
- 1 bosje radijs
- zachte geitenkaas in plakjes
- 50 gr cashewnoten
- witte peper
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 1 theelepel witte wijnazijn
- snufje zeezout
Bereiding
1. Was de paprika’s, snij doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in de lengte in dikke repen. Doe ze in een kom, samen met één eetlepel olijfolie. Meng door en verwarm ondertussen een grillplaat. Dit laatste wanneer je geen actifry hebt. Grill je repen paprika’s, zacht en lichtbruin. Bereid je ze in de actifry, zet de timer dan op 15 minuten.
2. Haal ze van de grillplaat of uit de actifry. Leg ze in een grote kom en laat afkoelen.
3. Bereid ondertussen de quinoa volgens gebruiksaanwijzing en laat ook afkoelen.
4. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil. Snij in stukjes. Voeg bij de paprika.
5. Was de radijs, afdrogen. Verwijder wortel en steelaanzet en snij in stukjes. Voeg ook bij de paprika.
6. Hak de cashewnoten en meng ook door de paprika.
7. Maal er witte peper over en meng ook door.
8. Snijd de worteltjes van de raapstelen (dus niet de steeltjes) en was ze in koud water. Droog ze daarna in een theedoek of gebruik een slacentrifuge.
9. Maak een dressing van één eetlepel olijfolie, gerookte paprika, de mosterdpoeder en azijn.
10. Leg de raapstelen in een kom en meng deze dressing erdoor.
11. Verdeel de raapstelen over twee borden. Leg daarop de paprikasalade.
12. Verdeel de geitenkaas ernaast.
Eet smakelijk!