Voor 10 – 12 personen
Ingrediënten
- 8 bosjes raapstelen
- taartvorm en wat boter om vorm in te vetten
- 1 pakje bladerdeeg
- 150 gram gezouten bacon
- 1 pak voorgekookte aardappelschijfjes 750 gram
- 3 eieren
- 1 gesnipperde ui
- 2 dl room (bekertje)
- 1 bolletje morzarella kaas
- peper, zout en maizena
- evt. nog wat geraspte kaas
Bereiding
- Bladerdeeg ontdooien.
- Ui klein snijden.
- Oven voorverwarmen 180 gr (elekt.200).
- Bacon en ui apart bakken.
- Raapstelen wassen en 3 minuten koken
- Daarna kleinsnijden of pureren.
- Taartvorm bekleden met bladerdeeg (hou 1 plak over). Smeer de randjes in met water zodat ze beter aan elkaar plakken. Bladerdeeg niet over elkaar heen leggen.
- Raapstelen, bacon en ui bij elkaar voegen en de helft van het mengsel in de taartvorm doen.
- Laag aardappel-schijfjes eroverheen.
- Daarna andere helft van het mengsel erin.
- Sausje maken van 2 losgeklopte eieren en room, beetje zout en peper en evt. een beetje binden met maizena.
- Morzarella kaas in plakken snijden en bovenop het mengsel verdelen.
- Evt. wat geraspte kaas eroverheen.
- Leg de overgebleven plak bladerdeeg in het midden.
- Evt. in een rondje snijden als een soort ‘dekseltje’.
- Het eigeel van het 3e ei scheiden en met kwastje over het dekseltje smeren.
- Ruim 55 min. in de oven zetten.
- Springvorm verwijderen en nog 10/20 minuten in de oven terugzetten zodat de zijkant ook kan bakken.
Eet smakelijk!