Quiche met raapstelen, morzarella en bacon

Voor 10 – 12 personen

Ingrediënten

  • 8 bosjes raapstelen
  • taartvorm en wat boter om vorm in te vetten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 150 gram gezouten bacon
  • 1 pak voorgekookte aardappelschijfjes 750 gram
  • 3 eieren
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 dl room (bekertje)
  • 1 bolletje morzarella kaas
  • peper, zout en maizena
  • evt. nog wat geraspte kaas

Bereiding

  1. Bladerdeeg ontdooien.
  2. Ui klein snijden.
  3. Oven voorverwarmen 180 gr (elekt.200).
  4. Bacon en ui apart bakken.
  5. Raapstelen wassen en 3 minuten koken
  6. Daarna kleinsnijden of pureren.
  7. Taartvorm bekleden met bladerdeeg (hou 1 plak over). Smeer de randjes in met water zodat ze beter aan elkaar plakken. Bladerdeeg niet over elkaar heen leggen.
  8. Raapstelen, bacon en ui bij elkaar voegen en de helft van het mengsel in de taartvorm doen.
  9. Laag aardappel-schijfjes eroverheen.
  10. Daarna andere helft van het mengsel erin.
  11. Sausje maken van 2 losgeklopte eieren en room, beetje zout en peper en evt. een beetje binden met maizena.
  12. Morzarella kaas in plakken snijden en bovenop het mengsel verdelen.
  13. Evt. wat geraspte kaas eroverheen.
  14. Leg de overgebleven plak bladerdeeg in het midden.
  15. Evt. in een rondje snijden als een soort ‘dekseltje’.
  16. Het eigeel van het 3e ei scheiden en met kwastje over het dekseltje smeren.
  17. Ruim 55 min. in de oven zetten.
  18. Springvorm verwijderen en nog 10/20 minuten in de oven terugzetten zodat de zijkant ook kan bakken. 

    Eet smakelijk!