Gerookte paling op lauwwarme aardappel-keeltjes-salade

Voor 2 personen

Ingrediënten 

  • 2 bosjes raapstelen
  • 150 gram gerookte palingfilet
  • 400 gram aardappelen (vastkokend)
  • 6 smaaktomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tijmblaadjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn
  • snufje zout en peper

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
2. Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. vijf minuten beetgaar.
3. Intussen de worteltjes (onderste delen, dus niet de steeltjes) van de raapstelen snijden, deze wassen, beetje afdrogen in een theedoek en in reepjes snijden.
4. Klop daarna de azijn met de mosterd, tijm, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
5. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
6. Halveer de tomaatjes.
7. Giet de aardappelplakjes af en schep ze warm door de dressing.
8. Schep ook de raapsteeltjes en ringetjes ui erdoor.
9. Schep de lauwwarme aardappelsalade op de borden en leg de plakjes gerookte paling en de tomaatjes erop.

Eet smakelijk!