Voor 4 personen
Ingrediënten
- 8 bosjes raapstelen
- 1 kilo iets kruimige aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 4 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels gembersiroop
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- ca. 300 gram varkenshaas
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel sesamzaad
Bereiding
1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ruim water met evt. zout in 20 minuten gaar.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
3. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn.
4. Meng de ketsjap, gembersiroop, ui, knoflook en rode peper in een kom.
5. Snijd de varkenshaas in blokjes van 1 cm. en schep door de ketsjapmarinade en laat dit even staan.
6. Snijd ondertussen de worteltjes en steeltjes van raapstelen. Snij de blaadjes in dunne reepjes.
7. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de marinade in 2 min. gaar en goudbruin terwijl je blijft roeren.
8. Giet de aardappelen af en stamp met de kokosmelk tot een smeuïge puree.
9. Schep de raapsteeltjes erdoor.
10. Breng op smaak met peper en zout.
11. Serveer de stamppot met de varkenshaas erop.
12. Besprenkel met de saus en bestrooi met het sesamzaad.
Eet smakelijk!