Voor 4 personen
Ingrediënten
- 8 bosjes raapstelen
- 1 kg kruimige aardappelen
- 50 gr groene olijven zonder pit
- 2 x 300 gr pangasiusfilets (4 stuks)
- 1 courgette
- 300 gr tuinerwten, uit een blikje of diepvries 🙂
- 50 gr roomboter
- 150 ml halfvolle melk
- 1 citroen
- 4 cocktailprikkers
- pureestamper
Bereiding
1. Schil de aardappelen en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
2. Hak de olijven fijn.
3. Halveer de vis in de lengte en verdeel er wat olijven over.
4. Rol de visfilets op en steek ze vast met de prikkers.
5. Verhit in een hapjespan 25 gr roomboter.
6. Bak de visrolletjes en de overige olijven 1 minuut, schenk er 100 ml water bij en stoof afgedekt in 10 minuten gaar.
7. Snijd de courgette in blokjes en bak ze in een koekenpan in de resterende boter 2 minuten.
8. Bak de erwten 3 minuten mee.
9. Snijd de raapstelen grof.
10. Verwarm de melk.
11. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een puree.
12. Meng er de groenten door en breng op smaak met peper.
13. Verdeel de stamppot en visrolletjes over 4 borden en leg op ieder bord een partje citroen.
14. Schep er wat jus met olijven over.
Eet smakelijk!